Пакетът Рипъл (Ripple) и измамниците – как работи конкуренцията

Въпреки че минаха две години от представянето на пазара на образователните пакети с криптовалута, продукти от този тип все още предизвикват много противоречия. Въпреки това е много възможно некоректната конкуренция да е отговорна за негативните оценки. Какво е естеството на този продукт, който поражда много дискусии, както и какви са мненията онлайн?

 Пакет с криптовалута – нещо за начинаещи? 

В началото нека уточним какво точно представляват образователните пакети с криптовалута. Това са вид образователни услуги, предназначени за хора, които искат да задълбочат познанията си за криптовалутите – по-специално криптовалутите, използвани като инвестиционни активи.

Самата форма на обучение не е толкова различна от това, което от няколко години се прилага като стандарт в онлайн обучителния сектор. Пакетите за обучение предлагат достъп до платформа с ръководени от експерти уроци, бюлетини, покани за уебинари, електронни книги и помощни материали. Това, което отличава образователните пакети с криптовалута е, както се досещате – определен брой коини, добавени към всеки пакет във формата на безплатен бонус. Всеки образователен пакет с криптовалута съдържа един от обещаващите електронни коини в определен момент и като част от обучението се фокусира повече върху анализа на пазарния потенциал.

 

Поръчайте пакета

Научете се да инвестирате

 

Пектът Рипъл и неговата идея

Като става въпрос за Образователния Пакет Рипъл, струва си да се подчертае, че използва „разделено разпределение“, характерно за продукти от този тип. Образователни материали – обучения, електронни книги и уебинари, достигат до клиента по имейл веднага след заплащане на поръчката.

Процесът на предаване на безплатните токени Рипъл, включени в пакета, е малко по-различен. С цел безопасността на валутата, тя не се изпраща като по имейл – вместо това всички данни за достъп се изпращат по пощата. Тази процедура има за цел да минимизира вероятността от прихващане на токените от трети страни. Достъпът до безплатна криптовалута и материали става чрез получаване на пратка, която съдържа по-нататъшни инструкции.

В допълнение към инструкциите за изтегляне на образователни материали, пратката включва и Карта за Достъп Рипъл. Това е специален документ, който съдържа произволно генериран код и парола за акаунта в платформата, където се съхраняват токените Рипъл, които пакетът съдържа.

Лице с Карта за Достъп Рипък има достъп до натрупаните в момента средства под формата на криптовалута, но за да ги изтегли е необходима допълнителна верификация по имейл. Едва след получаването на код Рипъл от Картата за Достъп на посредника и потвърждение на самоличността токените могат да бъдат изплатени на избрания електронен портфейл. От съображения за сигурност, дистрибуторската компания препоръчва криптовалутата да се изтегли само след овладяване на теоретичните основи за инвестиране в криптовалута, за което материалите за инвестиция и управление на криптовалутата Рипъл, които пакетът съдържа, трябва да подготви.

Допълнителна информация можете да намерите в прикаченото видео:

 

Пакетът Рипъл е продукт за начинаещи, следователно предполага, че преди да изплатят своите безплатни криптовалутни токени, потребителите ще искат да придобият знанията, необходими за безопасното им управление в мрежата.

 

Пакетът Рипъл (Ripple) и мненията на клиенти

Когато разглеждате онлайн форуми и браншови портали, е лесно да се забележи, че Пакетът Рипъл се приема сравнително топло. Много агрегатори на оценки на потребители предоставят изключително положителни отзиви за този продукт.

 

„Радвам се, че най-накрая представиха Пакета Рипъл у нас. Интересувам се от него, откакто се появи на пазара. След няколко седмици мога честно да кажа, че съм възхитен. Пакетът Рипъл се представя на високо ниво, инструкциите за употреба са разбираеми и комуникацията с клиента протича добре. Този продукт ме убеди да инвестирам, въпреки че преди това не съм инвестирал. Сега вече съм направил два пъти колкото инвестирах, главно благодарение на добрите основи на курса.“

 

Ник:, Уебсайт:

„Баща ми купи Пакетът Рипъл след като се пенсионира. След риболова, инвестирането стана второто му хоби. Попитах баща ми за Пакета Рипъл и той смята, че обучението, което направи, се провежда по много достъпен начин. Знам, че баща ми вече използва криптовалутата, включена в пакета, а за самата инвестиция и Пакета Рипъл се изказва много високо.“

 

Ник:, Уебсайт:

„Добра комуникация с клиента, ясни материали. Научих много, но предпочитам да започна с борсата за криптовалута.“

 

Ник:, Уебсайт:

„Това не е чак толкова иновативно решение, защото вече съм виждал подобни пакети, но не можете да отречете тяхната ефективност. Купуваш електронни книги и получаваш криптовалута – кой дава повече от това?“

 

Ник:, Уебсайт:

„някой казват, че стартовият пакет е измама… В някои държави има ваучери, в други сертификати, тук имаме карти за достъп и това е нещо нормално, просто прочетете! хора, ако прочетете малко за начините за закупуване на криптовалути, ще разберете, че документи като картата рипъл са нещо нормално.“

 

Ник:, Уебсайт:

Получихме и имейли за Пакетът Рипъл и мнението за него сред новите потребители. Клиентите обикновено не съобщават за сериозни проблеми с качеството на материалите или формата на доставка.

 

„Знам, че не всеки има време да се занимава с пратки и може да изглежда малко странно при положение, че за повечето курсове просто плащате онлайн. […] Въпреки това нямах проблеми с доставката, взимането на материалите и печалбата от Рипъл.“

Потребител:

 

„Четох в мрежата, че този пакет е измама и не взех пратката, но сега малко съжалявам, защото една позната го поръча и много хвали обучението.“

Потребител:

 

Поръчайте пакета

Научете се да инвестирате

 

Пакетът Рипъл (Ripple) и мнението на редакторите

Направихме и проучване сред порталите в бранжа, чиито представители самостоятелно научиха за продукта и споделиха своето мнението относно Пакета Рипъл.. Ето няколко примера:

Пакетът Рипъл е интересно и доста иновативно предложение за начинаещи инвеститори. Разбира се, безплатните криптовалутни единици отличават този продукт от други учебни материали за инвестиции.

Натиснете тук, за да научите повече за „Пакетът Рипъл

 

 „Пакетът Рипъл“ представлява съвременна услуга, предназначена за начинаещи инвеститори, които са решили да започнат своето приключение с инвестиране в криптовалута, както и за хора, които търсят иновативен и безопасен начин за инвестиране.

 

Натиснете тук, за да научите повече за „Пакетът Рипъл“ 

Това, което отличава Пакетът Рипъл други от подобни продукти, е безплатната криптовалута, включена във всеки образователен пакет.

 

Натиснете тук, за да научите повече за „Пакетът Рипъл“ 

Много информация за пакета може да се намери също така на международни портали относно инвестирането в криптовалути. Ето няколко примерни изказвания:

 

Преди закупуването на курс се провеждат обширни консултации с брокер сел подпомагане при избора на пакет, съобразен с нуждите на клиента. Начинаещите инвеститори могат да бъдат възнаградени с относително ниска цена, тъй като плащат само за учебни материали и получават електронни монети като бонус. Допълнителна полза за начинаещите представлява възможността за безопасно възстановяване на придобитата криптовалута с помощта на картата „Ripple Code Card“.

 

Натиснете тук, за да научите повече за „Пакетът Рипъл“

Електронните монети предлагат на много хора привлекателна възможност за инвестиране и умножаване на пари, но за да можете да инвестирате ефективно, първо трябва да придобиете основни знания и опит от първа ръка. Онлайн и традиционните курсове ви помагат да научите теорията и да тествате съответно тези нови умения. Това подпомага първите стъпки на инвеститора на пазара на криптовалути и помага за предотвратяване на грешки във фонда, които иначе биха могли да имат сериозни последици. Благодарение на придобитите знания можете не само да избегнете загуби, но и да спечелите потенциал.

 

Натиснете тук, за да научите повече за „Пакетът Рипъл“

 Така че, ако искате да започнете да инвестирате в бъдещето си, интересувате се от криптовалути и вярвате в успеха на Рипъл, образователният „Ripple Educational Forafit“ е продуктът, с който можете да научите теоретични и практически начини за инвестиране, а безплатните Рипъл единици насърчават изучаването на пакета като бонус.

 

Натиснете тук, за да научите повече за „Пакетът Рипъл“ 

 

Поръчайте пакета

Научете се да инвестирате

 

 Пакетът Рипъл и измама?

Въпреки цялото положително съдържание, което постоянно се появява, главно по чешки и унгарски сайтове, има информация, че Пакетът Рипъл може да е измама? Откъде идва такова убеждение по отношение на продукт, който събира толкова много похвали по порталите в тази сфера? Причината може да е т. нар. опит за дискредитиране на конкуренцията.

 

Черният PR, който съпровожда Пакета Рипъл от началото на съществуването му, е странно, че се появява само на страници с негативни мнения на два или три езика, което в случай на един международен продукт е най-малкото странно. Мащабна кампания срещу Пакета Рипъл стартира в чешкоезичния интернет, тъй като един от уебсайтовете вече писа „Nepoctivá konkurence aneb jsou balíček ripple podvodníci?”. Статията засяга въпроса с редица back-end сайтове, които публикуваха почти идентични, неподдържани публикации със заглавия „Пакетът Рипъл е измама“.

Важно е да се разбере, че въпреки негативното съдържание, което се появява онлайн, е трудно да се направи извод поради точно каква причина се твърди за измама. Съдържанието често си противоречи, цитирайки стокови снимки като „доказателство“ или свързвайки Пакетът Рипъл с известни измами, въпреки липсата на каквито и да било признаци, че съществува такава асоциация.

 

 Кой лъже читателите?

Слуховете за измама може просто да са част от негативна кампания на конкуренцията. Увеличаващото се съдържание, копирано на няколко или дори дузина задни страници, рекламиращи известни брокери, изглежда особено подозрително.

Докато на теория е възможно да се проследи кой притежава даден домейн, изключително лесно е да се създаде страница с фалшиво име, тъй като компаниите за продажба и хостинг на домейни не изискват проверка на данните за частни клиенти. Ефектът? Огромно количество фалшиво съдържание залива Интернет, повечето от които се премахват не чрез изтриване на страницата, а чрез спад в класацията на Google. Следователно най-популярната търсачка е инструмент, който е по-ефективен при проверка на съдържанието от закона, но дори и това има своите ограничения – страниците се класират високо и следователно са „достоверни“ спрямо Google. За да бъде високо класирана, страницата не трябва да бъде наистина достоверна, а единствено трябва да пробутва фалшиво съдържание. Могат да си позволят да провеждат дори много остри негативни кампании, имплицитно насочени към конкуренция.

 

 Пакетът Рипъл и измамени клиенти…

Въпреки страниците за измами, не успяхме да достигнем до клиенти, които са били измамени от Пакета Рипъл. Сред реалната аудитория, клиенти и потребители, Пакетът Рипъл се радва на мнение, което е положително или пък неутрално.

Можем ли в такъв случай да потвърдим, че негативната кампания е успешна? Трудно е да се каже. Преди всичко, за да може конкуренцията да спечели, потенциалните клиенти на Пакет Рипъл би трябвало да търсят алтернативи. Тъй като Пакетът е продукт за начинаещи, също толкова вероятен вариант е, че такива хора просто ще се обезсърчат от ученето. Чувствайки се несигурни от самото начало на непозната земя, вместо да преминат към конкуренция, тези, които се интересуват от инвестиции в криптовалути, могат да изоставят целта си в полза на други активи.

Може би тук си струва да се търси източникът на негативния PR? Отрицателни кампании могат да се провеждат не от конкурентни компании, които инвестират в криптовалути или провеждат обучение, а от брокери, за които хората, които държат криптовалутата си извън борсата, са нежелано явление?  Трудно е да се каже със сигурност, тъй като случаят изглежда изключително сложен и става невъзможно да се обвини една конкретна компания в провеждане на некоректни кампании.

Едно е сигурно – сред едни сериозни бизнесмени няма място провеждането на кампания, която определя конкуренцията като „измама“.