Ripple kryptovaluta, altså Bitcoins store og modne bror

Det er generelt antatt at kryptovaluta sin idé oppstod samtidig med Bitcoins opprettelse. Likevel, når man analyserer nøye historien av virtuelle mynter, kan man finne ut at det finnes og fungerer en kryptovaluta eldre enn Bitcoin. Det er snakk om Ripple som kombinerer den opprinnelige idéen med nyeste teknologi og ble sentrum av oppmerksomheten for globale investorer.

Første kryptovaluta? Lær mer om Ripple sin historie

Ifølge den offisielle versjonen oppstod Bitcoin i 2008 og dette tidspunktet tas vanligvis som dato av kryptovaluta sin oppkomst. Men ikke mange vet at allerede i 2004 oppstod det en plattform som het RipplePlay og som var grunnlag av Ripple opprettelse.

Ryan Fugger, skaper  til RipplePlay og en nettverksutvikler fra Canada, hadde en idé – opprette et programmert verdi-utvekslesystem basert på virtuelle verdenen og som det lokale samfunnet kunne ha nytte av. I dette formålet opprettet Fugger sitt team IOU (I Owe You) modell som muliggjorde umiddelbar realisering og bokføring av transaksjoner gjennom gjensidige økonomiske forpliktelses nettverk mellom betrodde personer. Selv om de mente registrering av økonomiske forpliktelser heller enn å gjennomføre finansielle overføringer, ble RipplePlay til en slags bankoverførings modell i mikroskala adressert til enkle personer. Den samme ideen ble også brukt under ardbeidet ved Bitcoin-arbeidssystem.

I kort tid deretter viste seg RipplePlay forutsetninger en jackpot og en plutselig boom av kryptovalutaer ble stimulans for Ripple system sin utvikling.

Opprinnelig idé og moderne teknologi

Ripple er en utvidet plattform som brukes til umiddelbare oppgjør som resulteres i at dens operativsystem ligner på et kvasi-desentralisert trekknett basert på blockchain teknologi.

Ripple sitt system muliggjør å gjennomføre transaksjoner gjennom andre kryptovalutaer eller investeringsaktiva, noe som viser at e-mynten er definitivt annerledes enn de andre. Dett muliggjøres av xRapid og xVia systemer. Det første er oppgjørsnettverk rettet til banker og gjennomfører umiddelbare overføringer og det andre er et bankterminal som gir tilgang til Ripple nettverk.

Det moderne systemet av kanadisk kryptovaluta gjør at det tas i bruk hovedsakelig av internasjonale korporasjoner, globale banker og regjeringer til de største statene som ser i den en fremtidsorientert investering og den perfekte formen for overføring av midler.

 

Fra mikro- til makro-samfunnet, eller utvikling av Ripple

Nå for tiden er Ripple en av de mest populære kryptovalutaer tilgjengelig på kryptobørs. Spesialister fra hele verden jobber ved dens utvikling, med kontorer bl.a. i Forente Stater, England, Australia, Singapore og Luxemburg. E-mynten brukes av de mest moderne bankene, korporasjoner og regjeringer, det investerer i den statlige og private investorer. Det er også en av de få kryptovalutaer som hele tiden har sterk posisjon på kryptobørs. Det dukker altså opp et spørsmål – hvordan har det skjedd?

Et gjennombrudd for Ripples utvikling var det øyeblikket da det ble iverksatt planen for opprettelse av en autonom regningsenhet som baserer på blockchain teknologi; takket være den skulle e-mynten være raskere, mer effektiv og mindre energikrevende enn Bitcoin.

I dette formålet begynte man i 2012 arbeidet ved Ripple Transaction Protocol (RTXP) som utviklet seg i XRP kryptovaluta og deretter i Ripple Labs. I kort tid ble firma Venture Capital Google og Andreessen Horowitz, en tysk bank Fidor og Earthport-selskap interessert i arbeid ved ny kryptovaluta. Det gjorde at Ripple Labs kjemperaskt kunne utvikle seg i Ripplen vi kjenner i dag, altså en av de mest utviklede kryptovalutaene  basert på blockchain teknologi som sikrer høyeste skalerbarhet og mulighet av å utføre over 1500 transaksjoner per sekund ved samtidig opptak opp til 50 tusen av transaksjoner. Bare betalingsnettverk av Visa kort kan skryte av lignende muligheter.

På grunn av dens muligheter brukes den amerikanske kryptovalutaen av de største korporasjoner, globale banker, verdensorganisasjoner og statsregjeringer. Takket være lukrative kontakter og et fast investeringsbudsjett kan Ripple teamet hele tiden utvikle dets kryptovaluta og gjøre den til en av de viktigste på markedet. Interessant nok, er Ripple også kjempepopulær på kryptobørs fordi investorer fra hele verden benytter seg av den fordi sånn ser de lukrativ investering.