Kryptovalutan Ripple, eller den äldre och mognare bror till Bitcoin

Det är allmänt accepterat att idé av kryptovalutor uppstod när Bitcoin dök upp. Men när man noggrant studerar historien av virtuella mynt kan man ta reda på att det finns och fungerar en kryptovaluta som är äldre än bitcoin. Det är nämligen Ripple som kombinerar den ursprungliga idén med den senaste tekniken och har befunnit sig i globala investerares fokus.

Den första kryptovalutan? Ta reda på Ripples historia

Enligt officiella uppgifter skapades Bitcoin 2008, och det anses vara det datum då kryptovalutor föddes. Men få människor vet att redan 2004 uppträdde en plattform som heter RipplePlay, vilket var grunden för genomförandet av kryptovalutan Ripple.

Skaparen av RipplePlay är Ryan Fugger, utvecklare från Kanada som hade en idé – att skapa ett programmerat värdeutbytessystem som bygger på virtuella världen och används av lokala samhället. För detta ändamål skapade Fuggers team IOU-modellen (I Owe You), vilket gjorde det möjligt att omedelbart genomföra och registrera transaktioner genom ett nätverk av ömsesidiga finansiella skyldigheter mellan betrodda parter. Även om detta inte gjordes för att överföra medel, utan för att spara finansiella skyldigheter, liknade systemet RipplePlay modell för banköverföringar avsedda för enskilda enheter i en mikroskala. Samma idé användes vid skapandet av arbetssystemet av Bitcoin.

Inte länge efter visade sig de första antagandena för Ripple Play vara en jackpot, och den plötsliga blomningen av kryptovalutor stimulerade vidare utveckling av systemet Ripple. 

Original idé och modern teknik

Ripple är en utökad plattform som används för realtidsbetalningar, och som ett resultat liknar operativsystemet ett kvasidecentraliserat handelsnätverk baserat på tekniken blockchain.

Systemet Ripple gör att du kan göra transaktioner via andra kryptovalutor eller investeringstillgångar, så det här e-myntet skiljer sig mycket från de övriga. Det är möjligt tack vare systemen xRapid och xVia. Den första är ett avvecklingsnätverk utformat för banker som ger omedelbara överföringar, den andra är en bankterminal som låter dig ansluta till Ripple-nätverket. 

Det moderna systemet med kanadensisk kryptovaluta lockar främst internationella företag, världsbanker och regeringar i stora länder som ser det som en lovande investering och en perfekt form av medelöverföring.

Från mikro till makrogemenskaper, eller utveckling av Ripple 

För närvarande är Ripple en av de mest populära kryptovalutor som finns tillgängliga på kryptobörsen. Med dess utveckling arbetar specialister från hela världen med kontor i USA, England, Australien, Singapore och Luxemburg. E-myntet används av världens största banker, storföretag och regeringar, och offentliga och privata investerare satsar på det. Det är också en av de få kryptovalutor som håller sig starkt på kryptobörsen. Så uppstår frågan – hur blev det till?

Ett genombrott för utvecklingen av Ripple var införandet av en plan för att skapa ett system för autonom beräkningsenhet baserat på blockchain teknik, tack vare vilket e-myntet skulle vara snabbare, effektivare och mindre energiintensivt än Bictoin.  

För detta ändamål 2012 påbörjades arbetet med Ripple Transaction Protocol (RTXP) som utvecklades till kryptovalutan XRP, och sedan Ripple Labs. Venture Capital Google och Andreessen Horowitz, tyska Banken Fidor och bolaget Earthport blev snabbt intresserad av att arbeta på kryptovalutan. Tack vare detta kunde Ripple Labs snart evolvera till det för närvarande kända Ripple, det vill säga en av de mest utvecklade kryptovalutor baserade på blockchain teknik som ger hög skalbarhet och förmågan att utföra drygt 1,5 tusen transaktioner per sekund med samtidig mottagning på upp till 50 tusen. transaktioner. Endast betalningsnätet för VISA-kortet kan skryta med liknande möjligheter. 

Tack vare sin kapacitet används den amerikanska kryptovalutan av största företag, internationella banker, världsorganisationer och regeringar. Tack vare lönsamma avtal och stabila investeringsbudgeten kan teamet Ripple ständigt utveckla sin kryptovaluta och göra den till en av de viktigaste på marknaden. Intressant nog att Ripple också är mycket populärt på kryptobörsen, eftersom det väljs av investerare från hela världen som ser det som en lönsam investering.