Ripple Csomag és csalók, azaz hogyan működik a konkurencia

Bár már két év telt el a kriptovalutával ellátott oktatási csomagok bevezetése óta, az ilyen típusú termékek még mindig sok vitát keltenek. Nagyon valószínű azonban, hogy a negatív értékelések mögött a tisztességtelen konkurencia áll. Mi jellemzi ezt a szélesen vitatott terméket, és milyen reakciókra lelt az interneten?

Csomag kriptovalutával, azaz valami a kezdők számára? 

Az elején pontosítsuk, hogy mi is ez a kriptovalutával ellátott oktatási csomag. Ez egy olyan típusú oktatási szolgáltatás, amely azoknak szól, akik szeretnék bővíteni a kriptovalutákkal kapcsolatos ismereteiket, főleg befektetési eszközként tekintve a kriptovalutákat.


Maga a képzési forma nem tér el annyira attól, ami évek óta az online képzési szektorban elfogadott standard. Az oktatócsomagok a felülethez való hozzáférést biztosítanak, ahol szakértők adnak elő, valamint hírleveleket, webináriumokra való meghívókat, e-könyveket és egyéb segédanyagokat. Nem nehéz kitalálni, hogy az, amivel kiemelkedik az oktatási csomag kriptovalutával, egy bizonyos mennyiségű e-érme, amely minden egyes csomagba kerül ingyenes bónuszként. Minden kriptovalutával ellátott oktatási csomagnál ki van választva az adott időben ígéretes e-érmek egyike, és a képzés keretében a részvevő annak a piaci potenciáljának elemzésére összpontosít leginkább.

 

Rendelje meg a csomagot

Tanulj meg befektetni

 

Ripple Csomag – az ötlet lényege

A Ripple Oktatási Csomagról beszélve, érdemes hangsúlyozni, hogy az ilyen típusú termékekre jellemzően “osztott forgalmazást” alkalmazzák. Az oktatási anyagok, amelyek a képzésekből, az e-könyvekből és a webináriumokból állnak, e-mailben jutnak el az ügyfelekhez, közvetlenül miután kifizetik a megrendelést.

A csomaghoz csatolt ingyenes Ripple token átadásának folyamata kissé eltér. A pénznem biztosítása érdekében, nem kerül átküldésre az e-mail kulcsokon keresztül, hanem az összes hozzáférési adat postai küldeményként kerül kézbesítésre. Ennek az eljárásnak a célja az, hogy minimalizálja a tokenek harmadik fél általi megszerzésének kockázatát. Mind a kriptovalutákhoz, mind az anyagokhoz való hozzáféréshez szükséges a csomag átvétele, amely további utasításokat tartalmaz.

Az oktatási anyagok letöltésére vonatkozó utasítások mellett az elküldött csomag tartalmazza a Ripple Hozzáférési Kártyát is. Ez egy speciális dokumentum, amely véletlenszerűen generált kódot és jelszót tartalmaz a platformon lévő fiókhoz, ahol a csomaghoz csatolt Ripple tokenek tárolva vannak.

A Ripple hozzáférési kártyával rendelkező személynek hozzáférése van a kriptovaluta formájában jelenleg felhalmozott pénzeszközökhöz, de annak visszaváltásához további e-mail ellenőrzésre van szükség. Csak a Hozzáférési Kártyán lévő Ripple kód a brókernek való megadása és a személyazonosság megerősítése után, a tokenek kifizethetők a kiválasztott e-pénztárcába. A forgalmazó társaság azt javasolja, hogy biztonsági okokból csak a kriptovalutába való befektetés elméleti alapjainak elsajátítása után érdemes kifizetni a kriptovalutát, amire szolgálnak a csomagban található Ripple kriptovaluta befektetéséről és kezeléséről szóló anyagok.

További információk a mellékelt videóban találhatók:

Ripple Csomag a kezdőknek szánt termék, tehát azon a feltételezésen alapul, hogy mielőtt a részvevők befizetnék az ingyenes kriptovaluta tokeneiket, szeretnék megszerezni a szükséges ismereteket, amelyekkel biztonságosan kezelhetik az online valutát.

 

Ripple Csomag és az ügyfelek véleményei

Online fórumokat és szakmai portálokat böngészve, könnyű észrevenni, hogy a Ripple Csomagot viszonylag melegen fogadták. Számos felhasználói értékelés összesítője rendkívül pozitív véleményt mutat erről a termékről.

“Örülök, hogy nálunk is végre bevezették a Ripple Csomagot. Érdeklődöm iránta, amióta megjelent a piacon. Néhány hét után őszintén elmondhatom, hogy meg vagyok elégedve. A Ripple Csomag magas szintű, a használati utasítások érthetőek és az ügyféllel történő kommunikáció hatékony. Ez a termék meggyőzött, hogy fektessek be, bár korábban még soha sem csináltam. Már most megkerestem a dupláját annak, amit betettem, elsősorban annak köszönhetően, hogy jó ismeretekkel rendelkeztem a kurzus formájában.”

Nick: Andras 

“Apám megvásárolta a Ripple Csomagot, amikor nyugdíjba vonult. A befektetés lett a második hobbija, a horgászás után. Kifaggattam apámat a Ripple csomagról, és ő úgy gondolja, hogy a kapott anyagok nagyon érthető módon magyarázzák a szükséges fogalmakat. Tudom, hogy apám már felhasználta a csomagban szereplő kriptovalutát, és magáról a befektetésről, valamint a Ripple csomagról is csak jókat mondott.”

Nick: Istvan 

“Jó kommunikáció az ügyféllel, átlátszó anyagok. Sokat tanultam belőle, de inkább a kriptovaluta-tőzsdével szerettem volna kezdeni.”

Nick: Bela 

“ez nem annyira innovatív megoldás, mert már láttam hasonló csomagokat, de nem tagadhatja meg senki a hatékonyságát. Veszel ebook-okat és kripto-t kapsz – van aki többet ad?”

Nick: Klara 

 „azt mondják, hogy a kezdő csomag egy átverés… Egyes országokban vannak utalványok, más országokban tanúsítványok, nálunk meg hozzáférési kártyák, és ez normális, elég kicsit utánaolvasni! emberek, ha egy kicsit olvasgattok a kriptovaluta vásárlásáról, meglátjátok, hogy olyan dokumentumok, mint a ripple kártya, teljesen normálisak.”

Nick: Ferenc 

 

Kaptunk e-maileket a Ripple Csomagról és a vele kapcsolatos véleményekről is az új felhasználók körében. Az ügyfelek általában nem jelentenek semmiféle súlyos problémát az anyagok minőségével vagy a szállítás formájával kapcsolatban.

 

“Tudom, hogy nem mindenkinek tetszik a csomagok után szaladgálni, és kicsit furcsa is lehet, mert a legtöbb kurzusért egyszerűen online kell fizetni. […] Ugyanakkor nekem nem volt semmi problémám a kézbesítéssel, az anyagok átvételével és a Ripple kifizetésével.”

Felhasználó: Impre Tisza 

„Olvastam a neten, hogy ez a csomag egy átverés, és nem vettem át a küldeményt, de most egy kicsit bánom, mert egy barátnőm megrendelte és nagyon dicsérte a kurzust.”

Felhasználó: Miksa Glaz 

 

Rendelje meg a csomagot

Tanulj meg befektetni

 

Ripple Csomag és a szerkesztők véleménye

Utánajártunk az ügynek a szakmai portálokon is, amelyeknek képviselői megismerték a termék jellegét és megosztották véleményüket a Ripple Csomagról. Az alábbiakban bemutatunk néhány példát:

A Ripple csomag érdekes és egészen innovatív ajánlat a kezdő befektetők számára. Egyértelműen az ingyenes kriptovalutaegységek az, amivel a termék kiemelkedik a többi befektetésekről szóló oktatási anyagból.

Kattints, és tudj meg többet a “Ripple Csomag

A „Ripple Csomag” egy olyan modern szolgáltatás, amelyet kezdő befektetők számára terveztek, akik úgy döntöttek, hogy belevágnak a kriptovalutákba való befektetésbe, valamint azok számára, akik innovatív és biztonságos befektetési módot keresnek.

Kattints, és tudj meg többet a “Ripple Csomag

A Ripple Csomag azzal emelkedik ki a hasonló termékekből, hogy minden oktatási csomag tartalmazza a kriptovalutát.

Kattints, és tudj meg többet a “Ripple Csomag

A kriptovalutákba történő befektetésre szakosodott nemzetközi portálokon is olvasható rengeteg információ a csomagról. Íme néhány példa megjegyzés:

A tanfolyam megvásárlása előtt széles körű brókerkonzultációkat folytatnak, amelyek lehetővé teszik az ügyfél igényeinek megfelelő készlet kiválasztását. A kezdő befektetők számára viszonylag alacsony ár a nyerő, mivel csak az oktatási anyagokért fizetnek és bónuszként kapnak e-érméket. További profit a kezdők számára az, hogy lehetőségük van a Ripple Code Card segítségével biztonságosan visszaszerezni a megkapott kriptovalutát.

Kattints, és tudj meg többet a “Ripple Csomag

Az elektronikus érmék sok ember számára vonzó lehetőséget nyújtanak a befektetésre és a pénz sokszorosítására, de ahhoz, hogy hatékonyan lehessen befektetni, először alapvető ismereteket és a valódi tapasztalatokat kell szerezni. Az online és a hagyományos kurzusok segítik az elmélet megközelítését, majd az új készségek annak megfelelő tesztelését. Ez támogatja a befektető első lépéseit a kriptovaluta piacon, és segít megelőzni a pénzeszközökkel kapcsolatos hibákat, amelyek különben súlyos következményekkel járnának. A megszerzett ismereteknek köszönhetően nemcsak elkerülhetők a veszteségek, hanem nyerhető a potenciál is.

Kattints, és tudj meg többet a “Ripple Csomag

Tehát ha el szeretnéd kezdeni a jövődbe való befektetést, érdekelnek a kriptovaluták és hiszel a Ripple sikerében, a Ripple Educational Forafit egy neked való termék, amelynek köszönhetően megtanulhatod az elméleti és gyakorlati módszereket a befektetésre, az ingyenes Ripple egységek, amelyek bónuszként vannak csatolva a csomaghoz pedig ösztönözni fognak a tanulásra.

Kattints, és tudj meg többet a “Ripple Csomag

Ripple Csomag és az átverés?

Mindezen negatív tartalom ellenére időnként – főként cseh és magyar oldalakon – megjelennek olyan információk, hogy a Ripple Csomag csalás lehet? Vajon miből adódik ez a vélemény, a szakmai portálokon annyira dicsért termék esetén? Ennek oka az úgynevezett hátsó oldalak háborúja lehet, azaz a konkurencia diszkreditálásának a próbája.

A fekete PR szinte a kezdetektől kíséri a Ripple Csomagot, de érdekes módon a negatív véleményeket tartalmazó oldalak csak… két-három nyelven jelennek meg, ami egy nemzetközi termék esetében legalább furcsa. A cseh nyelvű interneten egy nagy kampány indult a Ripple csomag ellen, amiről írtak már a következő cikkben: „Nepoctivá konkurence aneb jsou balíček ripple podvodníci?”. A cikk foglalkozik többek között azzal, hogy számos hátsó oldal szinte azonos, semmiféle érveléssel alá nem támasztott hozzászólásokat tett közzé a “Ripple Csomag egy csalás” címmel.

Fontos megjegyezni, hogy az interneten megjelenő negatív tartalomnak ellenére nehéz megmondani, hogy mi is ez az állítólagos átverés. A tartalmak gyakran ellentmondanak egymásnak, „bizonyítékként” stock-fotókat tesznek fel, vagy a Ripple Csomagot ismert csalásokkal kötik össze, annak ellenére, hogy nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy ilyen kapcsolat létezik.

 

Rendelje meg a csomagot

Tanulj meg befektetni

 

Ki veri át az olvasókat?

Az átverésről szóló pletykák egyszerűen csak a konkurencia negatív kampányának egy részét képezhetik. Különösen gyanús a terjedő tartalom, amelyet egy pár, akár több mint tíz hátsó oldalra másolnak, ahol az ismert brókerek hirdetik magukat.

Bár elméletileg ki lehet deríteni, hogy ki rendelkezik egy adott domain tulajdonjogával, rendkívül egyszerű hamis névvel létrehozni egy webhelyet, mivel a domain- és a host-szolgáltatók nem igényelnek adatok ellenőrzését a magánügyfelek esetében. Az eredmény? Az internetet elárasztó hamis tartalom óriási mennyisége, amelynek nagy részét nem az oldal törlésével szüntetnek meg, hanem a Google rangsorban való visszaesésével. A legnépszerűbb böngésző tehát még a jognál is hatékonyabb tartalom-ellenőrző eszköz, de ennek is megvannak a korlátozásai – magas pozíciójú oldalak, azaz a Google szempontjából “megbízhatóak”, (ahhoz, hogy magas pozícióban lehessen a rangsorban, az oldalnak nem kell igazán hitelesnek lennie, hanem csak úgy jelenítenie meg a hamis tartalmat, hogy a semlegessel felváltva legyen) megengedhetnek maguknak még nagyon durva negatív kampányokat is, amelyek implicite a konkurenciát célozzák meg.

 

Ripple Csomag és az átvert ügyfelek…

Annak ellenére, hogy léteznek oldalak, amelyek tájékoztatnak a csalásról, nem sikerült megtalálnunk a Ripple Csomag által átvert embereket. A valódi ügyfelek és a felhasználók körében a Ripple Csomag pozitív vagy semleges véleménynek örvend.

Vajon mondhatjuk tehát, hogy a negatív kampány sikeres volt? Nehéz megmondani. Első sorban, ahhoz, hogy a versenytársak nyerjenek, a Ripple Csomag potenciális ügyfeleinek alternatívákat kellene keresniük. És mivel a Csomag egy kifejezetten kezdőknek szánt termék, ugyanolyan valószínű lehetőség az, hogy… ilyen emberek egyszerűen lemondanak a tanulásról. A kriptovalutákba való befektetés iránt érdeklődő emberek már a kezdetektől kezdve, bizonytalanul érzik magukat az ismeretlen földön, és ahelyett, hogy áttérjenek a konkurenciához, abbahagyhatják a céljukat, és más pénzügyi eszközök iránt érdeklődhetnek.

Talán ez csak a rossz PR forrása akart lenni? Negatív kampányokért nem a kriptovalutákba befektető vagy más továbbképzéseket szervező versenytárs-vállalatok felelősek, hanem brókerek vagy tőzsdeügynökök, akik számára a kriptovalutát a tőzsdén kívül tartó emberek egy nemkívánatos jelenség? Nehéz ezt biztosan megmondani, mivel az eset rendkívül összetettnek tűnik, és lehetetlen egy adott társaság vádolása a tisztességtelen kampányok szervezéséért.

Egy dolog biztos: a komoly üzletemberek körében soha nem szabadna előfordulni, hogy a konkurenciát alaptalanul „csalásért” vádolják.