Paket Ripple prevaranti, torej kako dela konkurenca

Čeprav sta od od uvedbe izobraževalnih paketov s kriptovalutami na trg minili že dve leti, izdelki te vrste še vedno vzbujajo veliko polemik. Vendar pa je zelo verjetno, da za negativnimi ocenami stoji nepravična konkurenca. Kaj je značilno za ta izdelek, ki sproža veliko razprav in na kakšen odziv je naletel na spletu?

Paket s kriptovaluto, nekaj za začetnike? 

Na začetku določimo, kaj točno so izobraževalni paketi s kriptovaluto. To je vrsta izobraževalnih storitev, namenjenih ljudem, ki bi radi poglobili svoje znanje o kriptovalutah, v katerih so podrobno opisane kriptovalute, ki se uporabljajo kot naložbena sredstva.

Oblika usposabljanja se sama po sebi ne razlikuje od tega, kar je že več let standard v spletnem izobraževalnem sektorju. Izobraževalni paketi ponujajo dostop do platforme z lekcijami, ki jih vodijo strokovnjaki, glasili, vabili na spletne seminarje, e-knjigami in podpornimi gradivi. To, v čemer se izobraževalni paketi s kriptovalutami razlikujejo, je, kot lahko uganete, določeno število kovancev, ki so dodani vsakemu paketu kot brezplačni bonus. Vsak izobraževalni paket s kriptovaluto se odloča za enega od obetavnih e-kovancev in v okviru usposabljanja se v okviru usposabljanja močneje osredotoča na analizo njenega tržnega potenciala.

 

Naročite paket

Naučite se vlagati

 

Paket Ripple in njegova ideja

Ko govorimo o Izobraževalnem paketu Ripple, se splača poudariti, da uporablja “deljeno distribucijo”, značilno za tovrstne izdelke. Izobraževalna gradiva, ki vključujejo usposabljanje, e-knjige in spletne seminarje, dosežejo stranko po elektronski pošti takoj, ko je naročilo plačano.

Postopek posredovanja brezplačnih žetonov Ripple, priloženih paketu, je nekoliko drugačen. Z namenom zavarovanja valute ta ni posredovana v e-poštnih ključih, saj se vsi dostopni podatki pošiljajo v obliki poštne pošiljke. Cilj tega postopka je zmanjšati verjetnost prestrezanja žetonov s strani tretjih oseb. Za dostop do brezplačne kriptovalute in gradiv je potreben paket, ki vsebuje nadaljnja navodila.

Poleg navodil, kako prenesti izobraževalno gradivo, je v paketu poslana tudi Kartica za dostop Ripple. Gre za poseben dokument, ki vsebuje naključno ustvarjeno kodo in geslo za račun na platformi, v katerem so shranjeni žetoni Ripple, priloženi paketu.

Oseba s Kartico za dostop Ripple ima dostop do trenutno nakopičenih sredstev v obliki kriptovalute, da pa bi jo izplačali, je potrebna dodatna verifikacija preko e-pošte. Šele po navedbi kode Ripple s Kartice za dostop posredniku in verifikaciji identitete, se žetoni lahko izplačajo v izbrano e-denarnico. Distribucijsko podjetje priporoča, da se iz varnostnih razlogov izplača kriptovalute šele po obvladovanju teoretičnih temeljev investiranja v kriptovalute, za kar poskrbijo gradiva o naložbah in upravljanju kriptovalute Ripple v paketu.

Dodatne informacije najdete v priloženem videoposnetku:

Paket Ripple je izdelek za začetnike, zato predpostavlja, da bi udeleženci pred izplačilom svojih brezplačnih žetonov kriptovalute želeli pridobiti nujno znanje, potrebno za varno upravljanje na spletu.

 

Paket Ripple in mnenja strank

Ko brskate po spletnih forumih in portalih, je enostavno videti, da je bil Paket Ripple bil sprejet razmeroma toplo. Številne zbirke ocen uporabnikov predstavljajo nadpovprečno pozitivne ocene o tem izdelku.

“Vesel sem, da so končno vpeljali Paket Ripple v našo državo. Zanj se zanimam, odkar se je pojavil na trgu. Po nekaj tednih lahko iskreno rečem, da sem navdušen. Paket Ripple predstavlja visoko raven, navodila za uporabo so razumljiva, komunikacija s stranko pa učinkovita. Ta izdelek me je prepričal v investicijo, čeprav prej nisem investiral. Zdaj sem že podvojil vložek, predvsem zaradi dobrih osnov v obliki tečaja.”

Nick: Anton 

“Moj oče je kupil Paket Ripple, ko se je upokojil. Investiranje je postalo njegov drugi hobi po ribolovu. Očeta sem vprašala o paketu Ripple in on meni, da na izobraževanjih razpravlja o vprašanjih na zelo dostopen način. Vem, da je moj oče že uporabil kriptovalute, vključene v Paket, o sami investiciji in Paketu Ripple pa govori v presežnikih.”

Nick: Kirij 

Dobra komunikacija s stranko, razumljivo gradivo. Veliko sem se naučil, raje pa bi začel z borzo kriptovalut.”

Nick:,  Darjan 

“to ni tako inovativna rešitev, ker sem videl podobne pakete, vendar jim ne morete odreči učinkovitosti. Kupiš e-knjigo in dobiš kripto. A kdo da še več?”

Nick: Franci 

“nekdo pravi, da je začetni paket prevara … V nekaterih državah obstajajo kuponi, v drugih certifikati, mi imamo kartice za dostop in to je normalna zadeva, samo preberite! ljudje, ko malo preberete, kako kupiti kriptovalute, so dokumenti, kot je kartica ripple, normalna stvar.”

Nick: Andrej 

 

Prejeli smo tudi e-poštna sporočila o Paketu Ripple in njegova mnenja med novimi uporabniki. Stranke običajno ne poročajo o resnih težavah glede kakovosti materialov ali oblike dostave.

 

“Vem, da morda tekanje za paketi ne bo ustrezalo vsem in morda se zdi nekoliko nenavadno, ko se večina tečajev preprosto plača preko spleta. […] Vendar nisem imel težav z dostavo, prejemom materialov in izplačilom Rippla. “

Uporabnik: Luka Mate 

“Na internetu sem prebral, da je ta paket prevara in paketa nisem dvignila. Zdaj pa kar malo obžalujem, ker ga je prijatelj naročil in zelo pohvalil usposabljanje.”

Uporabnik: Janko Vaglij 

 

Naročite paket

Naučite se vlagati

 

 Paket Ripple in mnenje urednikov

Izvedli smo tudi raziskavo med industrijskimi portali, katerih predstavniki so se seznanili z naravo izdelka in delili svoje mnenje o Paketu Ripple. Spodaj navajamo nekaj primerov:

Paket Ripple je zanimiva in precej inovativna ponudba za vlagatelje začetnike. Zagotovo brezplačne enote kriptovalute ta izdelek ločujejo od drugih materialov za investicijsko usposabljanje.

Kliknite, da bi izvedeli več o „Paketu Ripple

 “Paket Ripple” je sodobna storitev, zasnovana tako za investitorje začetnike, ki so se odločili začeti svojo dogodivščino z investiranjem v kriptovalute, kot tudi za osebe, ki iščejo inovativen in varen način investiranja.

Kliknite, da bi izvedeli več o “Paket Ripple

To, po čemer se Paket Ripple razlikuje od podobnih izdelkov, je brezplačna kriptovaluta v vsakem izobraževalnem paketu.

Kliknite, da bi izvedeli več o “Paketu Ripple

Veliko informacij o paketu je mogoče najti tudi na mednarodnih portalih, ki se specializirajo za investiranje v kriptovalute. Tu je nekaj primerov izjav:

Pred nakupom tečaja potekajo obsežna posvetovanja s posredniki, ki vam bodo pomagala izbrati komplet, ki ustreza vašim potrebam. Novi investitorji so lahko nagrajeni z razmeroma nizko ceno, saj plačujejo samo za učni material in kot bonus prejmejo e-kovance. Dodatna prednost za začetnike je možnost varnega prevzema pridobljene kriptovalute s pomočjo Ripple Code Card.

Kliknite, da bi izvedeli več o “Paketu Ripple

Elektronski kovanci nudijo mnogim ljudem privlačno priložnost za investiranje in množenje denarja, da pa lahko učinkovito investirate, morate najprej pridobiti osnovno znanje in izkušnje iz prve roke. Spletni in tradicionalni tečaji vam pomagajo, da se naučite teorije in ustrezno preizkusite te nove veščine. To podpira investitorjeve prve korake na trgu kriptovalut in pomaga preprečiti napake, ki bi sicer lahko imele resne posledice. Zahvaljujoč pridobljenemu znanju se ne samo izognete izgubam, temveč tudi pridobite potencial.

Kliknite, da bi izvedeli več o “Paketu Ripple

 Če torej želite začeti investirati v svojo prihodnost, vas zanimajo kriptovalute in verjamete v uspeh Rippla, je program Ripple Educational Forafit za vas izdelek, s pomočjo katerega se lahko naučite teoretičnih in praktičnih načinov investiranja, brezplačne enote Ripple pa kot bonus spodbujajo k učenju.

Kliknite, da bi izvedeli več o “Paketu Ripple

 

Naročite paket

Naučite se vlagati

 

 Paket Ripple in prevara?

Kljub vsem tem pozitivnim vsebinam se pojavljajo – predvsem na čeških in madžarskih spletnih straneh – informacije, da je Paket Ripple morda prevara? Zakaj takšno prepričanje v primeru izdelka, ki zbira toliko pohval na industrijskih portalih? Razlog je lahko t. i. zahrbtna vojna ali poskus diskreditacije konkurence.

Črni PR spremlja Paket Ripple skoraj od samega začetka, je pa zanimivo, da se strani z negativnimi mnenji pojavljajo le … v dveh ali treh jezikih, kar je v primeru mednarodnega izdelka vsaj nenavadno. Na spletu v češkem jeziku se je začela velika akcija proti Paketu Ripple, kot je že napisal eden od portalov “Nepoctivá konkurence aneb jsou balíček ripple podvodníci?”. Članek obravnava temo številnih ostalih strani, ki so objavljale skoraj enake, nepodprte objave z naslovom “Paket Ripple je prevara.”

Pomembno je razumeti, da je kljub negativni vsebini, ki se pojavlja na spletu, težko sklepati, na čem temelji domnevna prevara. Vsebina si med seboj pogosto nasprotuje tako, da kot “dokaze” navaja fotografije iz zaloge in Paket Ripple povezuje z znanimi prevarami, čeprav ni nobenih dokazov, da takšna povezava obstaja.

 

Kdo goljufa bralce?

Govorice o prevari so lahko preprosto del negativne kampanje konkurence. Še posebej sumljiva je vse številnejša vsebina, kopirana na več ali celo ducat ali več deset stranskih strani, ki oglašujejo znane posrednike.

Čeprav je v teoriji mogoče izslediti, kdo je lastnik domene, je postavitev spletne strani na lažno ime izjemno preprosta, saj domene in podjetja, ki jih gostijo, v primeru zasebnih strank ne potrebujejo preverjanja podatkov. Posledica? Poplava lažnih vsebin, ki preplavijo internet, od katerih se večina odstrani ne z odstranjevanjem strani, ampak s padcem na Googlovi lestvici. Najbolj priljubljen iskalnik je torej orodje, ki je učinkovitejše pri preverjanju vsebine kot zakon, vendar ima tudi svoje omejitve – strani, visoko na lestvici in zato “verodostojne” v očeh Googla (če želite biti visoko na lestvici, za strni ni potrebe po resnični verodostojnosti, ampak le imeti lažno nevtralne vsebine), si lahko privoščijo vodenje celo zelo ostrih negativnih kampanj, ki so implicitno usmerjene v konkurenco.

 

Naročite paket

Naučite se vlagati

 

Paket Ripple in prevarane stranke …

Kljub stranem o goljufijah nam ni uspelo najti nobene stranke, ki bi bila ogoljufana s strani Paketa Ripple. Med resničnimi prejemniki, kupci in uporabniki ima Paket Ripple pozitivno in tudi nevtralno mnenje.

Ali lahko torej rečemo, da je bila negativna kampanja uspešna? Težko je reči. Da pa bi konkurenca lahko pridobila, bi morale potencialne stranke Paketa Ripple iskati druge možnosti. Ker pa je paket izdelek, namenjen začetnikom, je enako verjetna možnost … da se bodo taki ljudje sami naveličali učenja. Že od samega začetka lahko ljudje, ki jih zanima investiranje in se že od samega začetka počutijo negotovi na neznani zemlji, namesto da bi šli h konkurenci, storijo ravno nasprotno zaradi drugih koristi.

Mogoče je treba v tem iskati vir črnega PR-a? Mogoče negativnih kampanj ne vodijo konkurenčna podjetja, ki se ukvarjajo z investiranjem v kriptovalute ali izvajanjem usposabljanj, temveč borzni posredniki, za katee so osebe, ki svojo kriptovaluto ne hranijo na borzi, nezaželen pojav?  Težko je reči z gotovostjo, saj se zadeva zdi izjemno zapletena in je nemogoče obtožiti eno določeno podjetje, da vodi nepoštene kampanje.

Zagotovo je eno – med resnimi poslovneži se izvajanje kampanje, ki konkurenco obtožuje “prevare”, nikoli ne bi smelo dogajati.