Paket Ripple i prijevare, odnosno kako radi konkurencija

Iako su prošle već dvije godine od uvođenja na tržište  obrazovnih paketa s kriptovalutom, proizvodi ovog tipa i dalje bude velike kontroverze. No, moguće je i da se iza negativnih ocjena krije nepoštena konkurencija. Po čemu je karakterističan taj proizvod koji izaziva brojne diskusije i kakav odaziv ima na mreži?

Paket s kriptovalutom, nešto za početnike? 

Na početku ćemo precizirati što su točno obrazovni paketi s kriptovalutom. To je vrsta obrazovnih usluga namijenjenih osobama koje bi htjele produbiti svoje znanje o kriptovalutama s detaljnim objašnjenjem o kriptovalutama koje se koriste kao ulagačka imovina.

Sam oblik obuke ne razlikuje se mnogo od onog što je već nekoliko godina standard u sektoru online obuka. Paketi s obukom nude pristup platformi s lekcijama koje vode stručnajci, newslettere, pozive za webinare, ebookove, pomoćne materijale. Ono što razlikuje obrazovne pakete s kriptovaluom je, možete pogoditi, siguran broj coinova koji se dodaje svakom paketu u obliku besplatnog bonusa. Svaki obrazovni paket s kriptovalutom odlučuje se na e-kovanicu koja je obećavajuća u određenom trenutku i u sklopu obuke više se koncentrira na analizu njezinog tržišnog potencijala.

 

Naručite paket

Naučite investirati

 

Paket Ripple i njegova ideja

Govoreći o Obrazovnom paketu Ripple, vrijedi istaknuti da se on koristi s „podijeljenom distribucijom”, tipičnom za proizvode tog tipa. Obrazovni materijali od kojih se sastoje obuke, e-bookovi i webinari dolaze do klijenta putem maila odmah nakon uplate narudžbe.

Malo drugačije odvija se proces dodjele besplatnih tokena Ripple, priloženih uz paket. Radi osiguranja valute, ona se ne spominje u ključnim mailovima gdje se svi pristupni podaci šalju u obliku poštanske pošiljke. Cilj tog postupka je smanjiti vjerojatnost presretanja tokena od strane trećih osoba. Pristup besplatnoj kriptovaluti i materijalima zahtijeva preuzimanje paketa koji sadrži daljnje upute.

Osim upute o načinu preuzimanja obrazovnih materijala, u poslanom paketu također se nalazi Pristupna Kartica Ripple. To je posebni dokument koji sadrži nasumično generirani kod i zaporku za račun na platformi, gdje se čuvaju tokeni Ripple, priloženi uz paket.

Osoba koja ima Pristupnu Karticu Ripple ima pogled na aktualno prikupljena sredstva u obliku kriptovalute, no da bi se isplatila, potrebna je dodatna provjera putem maila. Tek nakon navođenja koda Ripple s Pristupne Kartice posredniku i provjere identiteta, tokeni se mogu isplatiti u odabrani e-novčanik. Distribucijska tvrtka preporučuje da se iz sigurnosnih razloga, kriptovalute isplaćuju tek nakon savladavanja teorijskih osnova ulaganja u kriptovalute, za što se potrebno pripremiti s materijalima na temu ulaganja i upravljanja kriptovalutom Ripple, koji su sadržani u paketu.

Dodatne informacije možete pronaći u priloženom videu:

Paket Ripple je proizvod za početnike, stoga se pretpostavlja da bi pohađatelji, prije isplate svojih besplatnih tokena kriptovalute, htjeli skupiti osnove znanja koje je potrebno za njihovim sigurnim upravljanjem u mreži.

 

Paket Ripple i mišljenja klijenata

Kad pregledavate internetske forume i stručne portale lako je primijetiti da je Paket Ripple toplo primljen. Mnogi agregatori korisničkih ocjena imaju nadasve pretežno pozitivno mišljenje o ovom proizvodu.

„Veselim se što su napokon uveli Paket Ripple u našu zemlju. Zanima me otkad se pojavio na tržištu. Nakon nekoliko tjedana, mogu iskreno reći da sam oduševljen. Paket Ripple odlikuje se s visokom razinom, upute za korištenje su razumljive, a komunikacija s klijentom – odlična. Taj proizvod me uvjerio u ulaganje, iako ranije nisam ulagao. Sad sam zaradio već dvostruko od uloženog, uglavnom zbog dobrih osnova u obliku tečaja.”

Nick: Antun, 

„Moj otac je kupio Paket Ripple kad je otišao u mirovinu. Ulaganje je postalo njegov drugi, odmah nakon ribolova, hobi. Pitala sam oca o Paketu Ripple i on misli da obuka koju je dobio, na vrlo pristupačan način obrađuje probleme. Znam da je tata već iskoristio kriptovalutu priloženu uz Paket, a o samom ulaganju, kao i o Paketu Ripple, govori u superlativima.”

Nick: Dalija 

Dobra komunikacija s klijentom, transparentni materijali. Mnogo sam naučio, ali ipak bih htio započeti s razmjenom kriptovaluta.”

Nick: Dobroslav 

„to nisu baš tako inovativna rješenja jer slične pakete sam već vidio, ali ne može im se poreći učinkovitost. Kupite ebookove i dobijete kripto – nudi li netko nešto više?”

Nick: Juraj 

„neki kažu da je početnički paket prijevara… U jednim zemljama postoje vaučeri, u drugim certifikati, mi imamo pristupnu karticu i to je normlana stvar, treba samo pročitati! ljudi, dok si malo pročitate o načinima kupnje kriptovaluta, onda vidite da su dokumenti kao kartica ripple normalna stvar.”

Nick: Tomilas 

Stigli su nam i mailovi na temu Paketa Ripple i mišljenja o njemu među novim korisnicima. Klijenti obično ne prijavljuju nikakve ozbiljne probleme kad se radi o kvaliteti materijala ili obliku dostave.

 

„Znam da neće svakome odgovarati trčanje za paketima i to možda može izgledati nekako čudno, kad za većinu tečajeva jednostavno platite online. […] Međutim, nisam imao nikakvih problema s dostavom, preuzimanjem materijala ni s uplatom Ripple.”

Korisnik: Dobraslav Tartaglia

„Pročitao sam na webu da je ovaj paket prijevara i nisam preuzeo paket, sad mi je malo žao jer ga je kolegica naručila i jako je hvalila obuku.”

Korisnik: Rudi Frackij 

 

Naručite paket

Naučite investirati

 

Paket Ripple i mišljenje urednika

Također smo obavili izvid među stručnim portalima čiji su se predstavnici samostalno upoznali s karakterom proizvoda i podijelili svoje mišljenje o Paketu Ripple. Dolje navodimo nekoliko primjera:

Paket Ripple je zanimljiva i prilično inovativna ponuda za ulagače početnike. Dakako, slobodne jedinice kriptovalute razlikuju ovaj proizvod od ostalih materijala za obuku na temu ulaganja.

Kliknite da biste saznali više na temu „Paket Ripple

 „Paket Ripple” je moderna usluga namijenjena ulagačima početnicima koji su odlučili započeti svoju avanturu s ulaganjem u kriptovalutu, kao i za osobe koje traže inovativni i sigurni način ulaganja.

Kliknite da biste saznali više na temu „Paket Ripple

Ono što Paket Ripple razlikuje od sličnih proizvoda je besplatna kriptovaluta koju sadrži svaki obrazovni paket.

Kliknite da biste saznali više na temu „Paket Ripple” 

Brojne informacije na temu paketa možete također pronaći na međunarodnim portalima koji su specijalizirani za ulaganje u kriptovalute. Evo nekoliko primjera objava:

Prije kupnje tečaja, vode se opsežne konzultacije s brokerom da bi se pomoglo u odabiru seta koji je prilagođen klijentovim potrebama. Ulagači početnici mogu biti nagrađeni s relativno niskom cijenom jer plaćaju samo za materijale za obuku i dobivaju e-kovanice kao bonus. Dodatna povoljnost za početnike je mogućnost sigurnog dobitka napunjene kriptovalute pomoću kartice Ripple Code Card.

Kliknite da biste saznali više na temu „Paket Ripple” 

Elektroničke kovanice nude brojnim osobama atraktivnu mogućnost ulaganja i množenja novca, ali da biste mogli učinkovito ulagati, najprije morate dobiti osnovno znanje i iskustvo iz prve ruke. Online i klasični tečajevi pomažu upoznati se s teorijom i testirati nove vještine na odgovarajući način. To podupire prve korake ulagača na tržištu kriptovaluta te pomaže spriječiti pogreške u fondovima, koje bi u protivnom mogle imati ozbiljne posljedice. Zahvaljujući stečenom znanju, možete ne samo izbjeći gubitke, nego i postići potencijal.

Kliknite da biste saznali više na temu „Paket Ripple

 Stoga, ako želite početi ulagati u svoju budućnost, zanimaju vas kriptovalute i vjerujete u uspjeh Ripple, Ripple Educational Forafit je proizvod za vas, s kojim možete naučiti teoretske i praktične načine ulaganja , a besplatne jedinice Ripple pozivaju na učenje paketa kao bonusa.

Kliknite da biste saznali više na temu „Paket Ripple

 

Naručite paket

Naučite investirati

 

Paket Ripple i prijevara?

Unatoč svim tim povoljnim sadržajima, svako malo se pojavljuju – uglavnom na češkim i mađarskim stranicama – informacije da je Paket Ripple možda prijevara? Odakle takvo uvjerenje ako se radi o proizvodu koji dobiva tolike pohvale na stručnim portalima? Razlog je možda tzv. prikriveni rat, odnosno pokušaj diskreditacije konkurencije.

Crni PR prati Paket Ripple gotovo od početka postojanja, međutim, zanimljivo je da se stranice s negativnim mišljenjima pojavljuju samo… na dva ili tri jezika, što je u slučaju međunarodnog proizvoda u najmanju ruku čudno. Kampanja velikih razmjera protiv Paketa Ripple počela je na internetu češkog jezika, o čemu je već pisao jedan od portala „Nepoctivá konkurence aneb jsou balíček ripple podvodníci?”. Članak se bavi s brojem stranih stranica na kojima su objavljeni gotovo identični postovi koji nisu bili poduprti s konkretnim argumentima s naslovima „Paket Ripple je prijevara”.

Važno je razumjeti da je unatoč negativnom sadržaju koji se pojavljuje na mreži, teško zaključiti na čemu se točno temelji navodna prijevara. Sadržaji često proturječe sami sebi, objavljujući fotografije dionica kao „dokaze” ili povezujući Paket Ripple s poznatim prijevarama, usprkos nedostatku bilo kakvih tragova da takva veza postoji.

 Tko vara čitatelje?

Glasine o prijevari mogu jednostavno biti dio kampanje negativne konkurencije. Osobito je sumnjiv  sadržaj koji se širi, koji je kopiran na nekoliko ili čak nekoliko desetaka prikrivenih stranica koje oglašavaju poznate brokere.

Iako je teoretski moguće popratiti tko je vlasnik određene domene, postavljanje stranice pod lažnim imenom, krajnje je jednostavno, zato jer tvrtke koje prodaju domene i koje se bave hostingom, ne zahtijevaju provjeru podataka u slučaju privatnih klijenata. Posljedica? Strahovitost lažnog sadržaja koji preplavljuje internet, od čega se većina ne uklanja putem uklanjanja stranice, već padom na Google ljestivic. Najpopularnija tražilica je, pak, alat koji je učinkovitiji u provjeri sadržaja od zakona, no i ona ima svoja ograničenja – stranice koje se nalaze visoko na ljestvici i stoga „vjerodostojne” u očima Googlea (da bi bila visoko na ljestvici, stranica ne mora biti stvarno vjerodostojna, već imati samo lažno neutralan sadržaj), može si dopustiti pokretanje čak i vrlo oštrih negativnih kampanja, implicitno usmjerenih na konkurenciju.

 

Naručite paket

Naučite investirati

 

 Paket Ripple i prevareni klijenti…

Osim stranica koje obavješćuju o prijevari, nismo uspjeli doći do nijednog klijenta kojeg je prevario Paket Ripple. Među stvarnim primateljima, klijentima i korisnicima, Paket Ripple uživa u pozitivnom ili čak neutralnom mišljenju.

Možemo li unatoč tome reći da je negativna kampanja uspjela? Teško je reći. Povrh svega, da bi konkurencija profitirala, potencijalni klijenti morali bi potražiti alternativu za Paket Ripple. A kako je Paket proizvod namijenjen početnicima, također je vjerojatna opcija ta da… jednostavno takve osobe ne žele učiti. Osjećajući se nesigurno od samog početka na nepoznatom terenu, umjesto da prijeđu kod konkurencije, osobe koje zanima ulaganje u kriptovalute mogu odustati od svog cilja s drugim sredstvima.

Možda upravo u tome treba tražiti izvor lošeg PR-a? Negativne kampanje mogu provoditi nekonkurentske tvrtke koje se bave ulaganjem u kriptovalute i provođenjem obuka, ali i brokeri i posrednici za koje su osobe koje drže svoju kriptovalutu izvan burze nepoželjni fenomen? Teško je utvrditi s velikom sigurnošću jer se stvar čini izuzetno složenom te je nemoguće optužiti jednu određenu tvrtku za vođenje nepoštenih kampanja. Jedno je sigurno – kampanje koje se zasnivaju na pripisivanju „prijevara” konkurenciji nikad ne bi trebala zauzimati važno mjesto među ozbiljnim poslovnjacima.