A Cryptoguru csalók? Utálom a Ripple Csomag

Néhány nappal ezelőtt az egyik ügyfelünktől üzenetet kaptunk a portálról Cryptoguru: 

 

Kedves szerkesztők! Érdeklődtem a Ripple Csomag iránt, amelyről korábban írtak, mert többet szerettem volna tudni róla. Információkeresés többek között a CryptoGuru.hu honlapra vezetett. Az ott megjelent cikk nagyon negatívnak tűnt a többi szöveghez képest, amire rátaláltam, de nem adott konkrét érveket vagy bizonyítékokat ezen álláspont alátámasztására. Ezért kíváncsi vagyok, mi a véleményük a cryptoguru. Vajon csalók ezek?

Válaszul:

Kedves Levélíró! Először is köszönjük az üzeneted. Megvizsgáltuk azt az oldalt, amelyről írtál, és véleményünk szerint, nem tűnik túl hitelesnek. Sajnos nem vagyunk 100%-ban biztosak benne, de számunkra úgy tűnik, hogy egyszerűen egy alacsony minőségű viszontlinkről van szó, amely valószínűleg a konkurencia műve.

Mi alapján ismerhetjük fel a viszontlinket? Először is, az alapján, hogy a közzétett cikkek túlnyomó többségét (60–100%) egy cég szponzorálja, vagy minden alkalommal egyértelműen favorizálva van. Érdemes figyelembe venni a rajta található reklámok, szalaghirdetések és hivatkozások mennyiségét és típusát is.

Természetesen az is lehetséges, hogy ezt a cikket a konkurencia támogatta. De az érvek hiányát és a szöveg gyűlöletbeszédes jellegét figyelembe véve, még ebben az esetben sem érthető, miért publikálta a honlap ezt a cikket. Azok a portálok, ahol számít a hitelesség, általában ellenőrzik az ilyen cikkek hihetőségét, hogy ne veszélyeztessék hírnevüket, és az ilyen típusú szöveget egyszerűen nem fogadnák el.

A legkevésbé kellemes lehetőség a… zsarolás! Az ilyen honlapok esetében egy kedvezőtlen cikk célja a megtámadott termék vagy szolgáltatás forgalmazóinak fenyegetése és a védelmi pénz fizetésének kényszerítése. A befizetése után a cikk azonnali törlésre kerül. Egy ilyen oldal beazonosításához csak egy kis várakozás kell: ha hasonló típusú cikkek gyakrabban jelennek meg, de néhány napon belül eltűnnek, akkor valószínűleg egy zsarolásra szolgáló portállal van dolgunk.

Végül nem tudjuk 100%-ra biztosan azt mondani, hogy ez ilyen típusú honlap. Saját tapasztalataink alapján azonban nem nehéz kijelentenünk, hogy ez a webhely nem tűnik hitelesnek. Ugyanakkor a döntés arról, hogy ki a megbízható, a végső soron csak rajtad múlik, kedves Olvasónk. A mi részünkről csak azt tudjuk javasolni, hogy ezeket a cikkeket távolságtartóan kezelje, és tartalmát más, megbízhatóbb forrásokkal hasonlítsa össze.