Kako kupiti Ripple i provjeriti njegovu vrijednost?

Kriptovaluta Ripple je jedan od rijetkih virtualnih novčića koji neprestano zauzima jednu od najviših pozicija na kriptoburzi. Zbog toga uživa značajan interes među međunarodnim korporacijama kao i privatnim ulagačima. Zahvaljujući tome, može se dobiti na nekoliko načina.

Profesionalne metode kupnje – način online

Ripple omogućuje brz i globalni prijenos sredstava bankama, pružateljima financijskih usluga, burzama, brokerima, korporacijama i poduzetnicima, zahvaljujući čemu za njim posežu financijske institucije i globalne organizacije. Ti organi kriptovalutu najčešće kupuju putem kriptoburze.

Ovo je online metoda i od investitora zahtijeva znanje o kriptovalutama te da ima svoj virtualni novčanik. Ovo je neophodno jer priprema omogućuje učinkovito kretanje po kriptoburzi, dok privatni račun na e-novčaniku omogućuje kupnju i sigurno pohranjivanje e-novčića.

Iako je ova metoda jako učinkovita, prvenstveno je namijenjena profesionalnim ulagačima. To, međutim, ne znači da samo oni mogu ulagati u Ripple. Početnici mogu potražiti manje komplicirane načine, kao što je „Starter paket Ripple“. 

Metoda za svakoga – izvanmrežni način i “Starter paket Ripple”

Izvanmrežni način je metoda koja ne zahtijeva pristup Internetu, široko poznavanje kriptoburze i privatnog računa na virtualnom novčaniku, jer na raspolaganju imamo obilje pomoći od strane posrednika. Jedna od najpopularnijih metoda je „Kartica Ripple“ koja je dio „Obrazovnog paketa Ripple“.  

Pristupna kartica Ripple je dokument koji potvrđuje kupnju i posjedovanje određenih jedinica e-novčića. Kartica sadrži podatke za prijavu u privatni profil virtualnog novčanika na kojem je pohranjen kriptonovčić. To rješenje znači da investitor nije dužan samostalno odabrati e-novčanik, stvoriti račun te ga pravilno zaštiti. Svi ti zadaci postaju dužnost posrednika koji se obvezuje spremiti e-novčiće na sigurnom mjestu. Međutim, sva korisnička imena za ovaj račun ima samo vlasnik kriptovalute. Ti se podaci nalaze samo na pristupnoj kartici koju je generirao sustav, a koja je zatim bila poslana vlasniku. Ne dolaze u kontakt s virtualnim svijetom, zahvaljujući čemu pohranjena kriptovaluta nije izložena aktivnostima hakera i online lopova.

Pristupnu karticu Ripple možete dobiti kupnjom tzv. „Paketa Ripple“, tj. seta koji uključuje obrazovne materijale i besplatne jedinice kriptovalute. To je prilično inovativna metoda čiju ideju ne shvaćaju svi u potpunosti, iako stječe sve veći broj korisnika.