Hogyan vásárolhatunk Ripple-t és hogyan lehet ellenőrizni az értékét?

A Ripple kriptovaluta egyike annak a kevés kriptovalutának, amely konstansan tartja magas pozícióját a kriptovaluták piacán. Ebből fakadóan számottevő érdeklődésre tart számot a nemzetközi cégek és a magánbefektetők körében is. Ennek köszönhetően több módon is elérhető.

Professzionális vásárlási módszer – online

A Ripple nemzetközi átutalások gyors és praktikus lebonyolítását teszi lehetővé bankok, szolgáltatók, tőzsdék, brókerek, korporációk és vállalkozók számára, aminek köszönhetően a pénzügyi intézetek és a nemzetközi szervezetek is felfigyeltek rá. Ezek a szervezetek a legtöbb esetben a kriptotőzsdén vásárolják meg a kriptovalutát.

Ez a módszer online történik, és a befektetőtől ismereteket követel a kriptovaluták piacával kapcsolatban. Ezen kívül szükséges egy virtuális portfólió is. Ez azért szükséges, mert lehetővé teszi, hogy navigáljon a kriptotőzsdén, és amit megvesz, azt egy biztonságos, privát e-pénztárcában tárolni is tudja.

Ez egy nagyon hatásos módszer, azonban leginkább csak profiknak ajánlott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak ők fektethetnek be a Ripple-be. A kezdők ennél egyszerűbb módon is elérhetik, a “Ripple Kezdőcsomag” megvásárlásával. 

Módszer mindenkinek – offline mód és a „Ripple Oktatócsomag”

Ez egy offline módszer, ami nem igényel internetkapcsolatot, vagy nagy tudást a kriptovaluták terén, sem virtuális pénztárcát, mivel nagyfokú támogatás áll rendelkezésre a szakértők részéről. Az egyik legnépszerűbb módszer a “Ripple Kártya“, ami a Rippla Oktatócsomag tartozéka.  

A Ripple belépőkártya egy olyan dokumentum, amely lehetővé teszi megadott e-pénz egységek vásárlását és birtoklását. A kártya tartalmazza a belépési adatokat a virtuális profiljához, amelyen a kriptovalutát elraktározza. Ez a megoldás azt jelenti, hogy a befektetők számára nem kötelező egy külön fenntartott e-pénztárca megléte, egy fiók létrehozása, és azok megfelelő őrzése. Ez mind a bróker feladata, aki vállalja, hogy az e-pénzét biztonságos körülmények között tárolja. Mindazonáltal belépése a felhasználói fiókhoz kizárólag a kriptovaluta tulajdonosának van. Ez az információ kizárólag a belépőkártyán található meg, melyet a rendszer generál és küld ki a felhasználó részére. Semmilyen kapcsolata nincs a virtuális világgal, aminek köszönhetően teljesen védve van a hackerek és az online tolvajok tevékenységétől.

A Ripple Kártyát akkor szerezheti meg, ha megvásárolja az úgy nevezett “Ripple csomagot“, például olyan ajánlatok keretein belül, melyek oktatóanyagot és ingyenes kriptovaluta egységeket is tartalmaznak. Ez egy rendkívül innovatív módszer, amelyet ugyan nem mindig könnyű teljesen megérteni, azonban felhasználóinak száma folyamatosan növekszik.