Ripple-kryptovaluta, dvs. den ældre og mere modne bror af Bitcoin

Det er bredt accepteret, at ideen om kryptovalutaer opstod med forekomsten af Bitcoin. Ved at analysere omhyggeligt historien af virtuelle mønter kan vi imidlertid lære, at der var og stadig findes en kryptovaluta ældre end Bitcoin. Her taler vi om Ripple, som takket være kombinationen af den originale idé med den nyeste teknologi har fundet sig i centrum af globale investorers opmærksomhed.

Første kryptovaluta? Se Ripples historie

I henhold til officielle oplysninger blev Bitcoin oprettet i 2008, og denne dato tages normalt som fødselsdato af kryptovalutaer. Få mennesker ved imidlertid, at allerede i 2004 blev der oprettet en platform kaldet RipplePlay, som er grundlaget for etablering af Ripple-kryptovaluta.

RipplePlay blev skabt af Ryan Fugger, udvikler fra Canada, som blev ledsaget af en idé – at skabe et programmeret værdiudvekslingssystem baseret på den virtuelle verden og brugt af det lokale samfund. Med henblik herpå oprettede Fuggers team IOU (I Owe You)-modellen, som muliggjorde øjeblikkelig gennemførelse og regnskabsføring af transaktioner gennem et netværk af gensidige økonomiske forpligtelser mellem betroede personer. Og selvom det ikke var beregnet til at overføre penge, men kun for at gemme økonomiske forpligtelser, lignede RipplePlay-systemet en model af bankoverførsler i mikroskala, beregnet til individuelle enheder. Den samme idé blev brugt ved oprettelsen af Bitcoin-systemet.

Kort efter viste de originale principper bag Ripple Play sig at være et hit, og den pludselige opblomstring af kryptovalutaer stimulerede udviklingen af Ripple-systemet.

 

Den originale idé og den moderne teknologi

Ripple er en omfattende platform, der bruges til realtidsopgørelser, som et resultat, dets operativsystem ligner et quazi-decentraliseret transaktionsnetværk baseret på blockchain-teknologi.

Ripple-systemet tillader transaktioner gennem andre kryptovalutaer eller investeringsaktiver, hvilket adskiller denne e-mønt bestemt fra de andre. Dette er muligt takket være xRapid og xVia-systemer. Den første er et afviklingsnetværk målrettet mod banker, der foretager øjeblikkelige overførsler, det andet er en bankterminal, der giver mulighed for at oprette forbindelse til Ripple-netværket. 

Det moderne canadiske kryptovaluta-system gør, at det hovedsageligt er internationale virksomheder, globale banker og regeringer i de største lande, der tyr til den, idet den ser som en fremtidsorienteret investering og en fremragende form for overførsel af midler.

Fra mikro- til makrofællesskaber, eller Ripple-udvikling 

I øjeblikket er Ripple en af de mest populære kryptovalutaer tilgængelig på kryptovaluta-børsen. Specialister fra hele verden, der har kontoret i USA, England, Australien, Singapore og Luxembourg, arbejder med dens udvikling. E-mønten bruges af større banker, virksomheder og globale regeringer og investeres i af statslige og private investorer. Det er også en af de få kryptovalutaer, der har en konstant stærk position på kryptovaluta-børsen. Det får en til at stille spørgsmålet – hvordan skete dette?

Et gennembrud for udviklingen af Ripple var indførelsen af en plan for at skabe en autonom regningsenhed baseret på blockchain-teknologi, takket være hvilken e-mønten skulle være hurtigere, mere effektiv og mindre energikrævende end Bitcoin.  

Med henblik herpå i 2012 begyndte man at arbejdet med Ripple Transaction Protocol (RTXP), der udviklede sig til XRP-kryptovalutaen, efterfulgt af Ripple Labs. Venture Capital Google og Andreessen Horowitz, den tyske bank Fidor og firmaet Earthport blev hurtigt interesseret i at arbejde på kryptovaluta. Takket være dette kunne Ripple Labs hurtigt udvikle sig til den i øjeblikket kendte Ripple, som er en af de mest udviklede kryptovalutaer baseret på blockchain-teknologi, der giver den højeste skalabilitet og evnen til at udføre over 1,5 tusind transaktioner pr. sekund og samtidig at modtage op til 50.000 transaktioner. Kun VISA-kortets betalingsnetværk kan prale af lignende muligheder. 

På grund af sin kapacitet bruges den amerikanske kryptovaluta af større virksomheder, internationale banker, globale organisationer og regeringer. Takket være de lukrative kontrakter og det konstante investeringsbudget kan Ripple-teamet permanent udvikle sin kryptovaluta, hvilket gør den til en af de vigtigste på markedet. Interessant nok er Ripple også meget populær på kryptovaluta-børsen, fordi den bruges af investorer fra hele verden, der ser den som en lukrativ investering.