Termékelemzés, azaz a Ripple Csomag és véleményeink

A gyakran felmerülő, Ripple Csomag jellegére vonatkozó kérdések miatt úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk a fenti termék minőségét, és kiderítjük, milyen vélemények találhatóak a Ripple Csomaggal kapcsolatban az interneten. Annak érdekében, hogy a terméket a lehető legpontosabban le tudjuk írni, termékelemzést készítettünk, felvázoltuk annak előnyeit és hátrányait, és beazonosítottuk azt az ügyfélkört, akiknek a termék szól.

Online oktatási csomagok, hagyományos oktatási csomagok – melyiket válassza?

Az utóbbi időben egyre több különféle kurzus érhető el a kriptovalutákba való befektetésről, amit a 2017. évi első bikapiac okozott. Az egyik példa az oktatási csomag a Ripple kriptovalutával, amely azoknak szól, akik el szeretnének kezdeni kriptovalutákba befektetni.

Mivel egyre több cég nyújt a kriptovaluta-piacot ismertető képzéseket, ezért egyre inkább szükség van olyan oktatási anyagokra, amelyek hozzáférést biztosítanak a befektetéssel kapcsolatos tudás megszerzésének alapjaihoz. Sőt, azok, akik úgy döntöttek, hogy ebben az évben befektetnek, jobban tudatában vannak annak, hogy a befektetésnek nem szabad szilárd elméleti alap nélkül nekivágni, már nem tehetjük meg azt, mint pár évvel ezelőtt a kezdő befektetők. Ennek oka lehet a viszonylag nagy veszteség, amelyet a Bitcoin spekulatív buborék kitörése okozott 2017 decemberében, amikor a legtöbb tőkét azok veszítették, akik nem voltak erre felkészülve. Jelenleg nagyobb a tudatosság a befektetésekkel járó kockázatokkal kapcsolatosan, mivel az emberek, akik növeszteni szeretnék tőkéjüket, részt vesznek a különböző típusú kurzusokban, hogy felkészüljenek az első befektetésekre.

Újdonság a piacon? Mik az „oktatási csomagok kriptovalutával”?

Az „oktatási csomagok kriptovalutával” újdonság a magyar piacon sok ügyfél és szerkesztő számára. A Ripple Csomag oktatási anyagokból és egy bónuszból áll, ami nem más, mint az ingyenes Ripple kriptovaluta-egységek. Ez azt jelenti, hogy az oktatási csomagban az ügyfelek a tipikus tanfolyamokat, cikkeket, webináriumokat vagy elemzéseket tartalmazó képzési platformhoz való hozzáférésen kívül még bizonyos értékű kriptovaluta-tokeneket is kapnak. Az ingyenes kriptovalutáknak köszönhetően a kurzus keretében gyakorlatban is felhasználhatják a befektetésről szerzett ismereteket és készpénzzé tehetik a tokeneket akkor, amikor ezt jó befektetési döntésnek látják.

A legtöbb kriptovaluta-befektetési csomagot kezdő befektetőknek szánják, leggyakrabban azoknak, akiknek most először szeretnének kriptovalutákba befektetni. Az oktatási képzések célja a befektetési folyamatok és a kripto-befektetések sajátosságainak elmagyarázása, valamint az egyes kriptovaluták alapszintű elemzése. A legtöbb kriptovaluta oktatási csomagban az alapokra fektetik a hangsúlyt.

 

Ripple Csomag, új megoldás kezdőknek

Ripple Csomag elektronikus és postai úton kézbesítjük az ügyfélnek. A képzési felületre való bejelentkezéshez összes szükséges adatot, a tananyagok felhasználásához szükséges adatokat és a befektetés megtanulásához szükséges anyagokat e-mailben küldjük el a megrendeléskor megadott e-mail-címre. Az üzenet megérkezése után az ügyfél azonnal és szabadon elkezdheti a kínált tanfolyamokat a speciális felületen.

Az ingyenes Ripple kriptovaluta-tokenekhez való hozzáférés hagyományos, postán küldött csomagban érkezik. A csomag Ripple Kártyát tartalmaz. A rajta található adatok lehetővé teszik a felhalmozódott kriptovaluta értékének megtekintését, a kártyán szintén megtaláljuk az egységek kifizetéséhez szükséges információkat is. A Ripple tokeneket a közvetítő számláján tárolják, ezzel biztosítva vannak arra az időre, amikor a felhasználó a befektetések alapjait tanulja. A kriptovaluta készpénzzé tétele telefonos kapcsolatfelvételt igényel – a haladó befektetők ezt hátránynak tarthatják, de ez a kriptovaluta-tárolási forma erősen ajánlott kezdőknek. Az így kezelt kriptovaluta biztonságban van, és ugyanakkor bármikor visszavonható anélkül, hogy fennállna a hackertámadás és pénzveszteség veszélye.

Ripple Csomag és az internetes vélemények

A Ripple Csomag alapos elemzése céljából az olvasóink körében felmérést szerveztünk, valamint megkérdeztük a termék felhasználót, hogy milyen észrevételeik vannak. A túlnyomó többség véleménye (239-ből 230) pozitív volt. Ezért bemutatjuk a Ripple Csomagot és a róla szóló internetes véleményeket:

Hallottam valamit a kriptovalutákkal kapcsolatos oktatási csomagokról, amikor olvasgattam a külföldi weboldalakat, és örülök, hogy végre hozzájuk férhetünk mi is. Én magam is megrendeltem a Ripple Oktatási Csomagot, amint megjelent a magyar változata, és nagyon ajánlom ezt a terméket, a tanfolyamok szintje teljesen jó, a használati utasítások is egész világosak. Egyszer felvettem a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, mert hibás volt a honlapjuk, de gyorsan kijavították. Korábban nem érdeklődtem a kriptovalutákba való befektetés iránt. Bevallom, csak most kezdek belemerülni, de eddig remekül megy a befektetés főleg azért, mert nagyon figyeltem a kurzus alatt. Véleményem szerint a ripple csomag nagyon jó megoldás.

Név: Rózsa 

A húgom megvette a Ripple Csomag, amikor külföldön dolgozott, hogy elfoglalja magát a hosszú és monoton üzleti út alatt. Kérdezgettem tőle a csomagról, és azt mondta, hogy a képzések, amiben részt vesz, jól vannak összeállítva és érthetőek azoknak is, akiknek korábban semmilyen tapasztalata sem volt befektetésekkel. Nem vagyok benne biztos, hogy már használta-e a csomagban lévő kriptovalutát, de sok jót mondott a képzésről, és megemlítette, hogy alig néhány nap alatt rengeteget tanult.

Név: Peónia

Néha problémám van az oldallal, néha nem működik. De lehet, hogy nálam van a hiba, mert csak 1Mbit/mp-es netem van. Bihari vidéken élek, és nem juthatnék hozzá a kurzushoz másképp, mint az interneten keresztül. Maga a képzés nagyon érdekes és tartalmas.

Név: Baróka

Valahol olvastam, hogy állítólag csak scam és a naivabbakat akarják átverni… ha az emberek nem tudják, miről van szó, ilyen dolgokat írogatnak az interneten. Nagyon jó módszer, jó kis üzletet is csinálhat belőle az ember, ebben a kriptotanfolyam sokat segít. A csomagomért nem adtam sokat, és eddig nem bántam meg. Megvannak a tokenjeim, és ha kicsit többet fogok tudni, be is fektetem majd őket a tőzsdén.

Név: Baróka

De vajon mit hoznak fel az elégedetlen ügyfelek? A negatív véleményekben általában szóba került, hogy a Ripple kriptovalutát nem lehet kicserélni egy másikra a csomag keretében. Valaki megemlítette, hogy hétvégén nincs lehetőség felvenni a kapcsolatot a háttérirodával. Olyan információkról is esett szó, miszerint a Ripple oktatási csomag átverés volt. Ez az információ azonban elsősorban a gyanús, bizonytalan oldalakon található, amelyeket gyakran használnak fekete PR-hoz a konkurencia gyengítésére.

 

 A Ripple Csomag és a mi véleményünk

Véleményünk szerint a Ripple Csomag nagyon innovatív megoldás, amely az amatőr befektetőknek szól. A hagyományos kurzusokhoz képest a Ripple oktatási csomag sokkal többet kínál, jelentősen alacsonyabb áron. Nagy előnye a kriptovaluta-egységek formájában átvehető ingyenes bónusz, amelynek köszönhetően a befektető szinte azonnal megismerheti a befektetés kezelésének gyakorlati oldalát is.

Jelenleg határozottan jobb a helyzet a képzések és webináriumok piacán, valamint az oktatási anyagok elérhetősége is nagyobb, mint például két évvel ezelőtt. Létrejöttek új internetes felületek is, amelyek kezdő szintű tanulást kínálnak, valamint új befektetési módszereket is bemutatnak, pl. a kriptovaluták világát. Az ilyen anyagok iránti érdeklődés egyre nagyobb, ami azt jelenti, hogy egyre több ember szeretné aktiválni és megsokszorozni saját vagyonát.